Witlof ham kaas uit de oven
Iedereen kent wel het meest standaard recept om witlof te maken. Een beetje ham, een beetje kaas, een losgeklopt eitje en je bent zo goed als klaar. Maar er zijn ook andere manieren om ham en kaas met witlof te combineren, en waarbij je zelfs geen oven nodig hebt. Dit keer gebruik je een fijne grote wok of een goede hapjespan. Al heeft een wok toch wel de voorkeur.
Je boodschappenlijstje voor 4 personen
Oven voor verwarmen op 180 graden
De onderkant van de stroken witlof snijden, en in de lengte in vieren snijden.
De aardappelschijfjes verdelen over de bodem van de ovenschaal.
De knolselderij schillen en raspen. Verdeel dit over de aardappelschijven.
Ieder stuk witlof in een plak ham wikkelen.
Leg de ingewikkelde witlof in de ovenschaal en strooi de kaas over het gerecht.
Plaats de ovenschaal gedurende 40 minuten in de oven.
Serveertip
Dit gerecht is lekker bij aardappelen, maar ook prima te serveren bij een pasta. De hamreepjes kan je ook nog vervangen door spekjes.